Χρήσιμες Συμβουλές

9 Ιδιαίτερα λουλούδια για τον κήπο σου!

Ο καιρός έχει ανοίξει και η στιγμή να φτιάξουμε τον κήπο μας έχει φτάσει. Φέτος αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό και να δώσω στον κήπο μου κάτι από πιο “σκοτεινές” αποχρώσεις. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει ανθισμένους ροζ κήπους, αλλά να σου πω κάτι και τα σκουρόχρωμα λουλούδια έτσι θα μείνουν;

Όχι, κρίμα είναι και μπορείς να κάνεις έναν πανέμορφο κήπο με αυτά και ενδιάμεσα να έχεις μικρά λουλούδια με λίγο χρώμα για συμπληρώνουν. Αλήθεια, όταν ξεκίνησα να φυτεύω στον κήπο μου μαύρες τουλίπες και τριαντάφυλλα δεν περίμενα ότι το αποτέλεσμα θα ήταν τόσο μαγικό. Πάμε να δούμε τι μπορείς να βάλεις και εσύ στην αυλή σου, κήπο σου, μπαλκόνι σου!

Σκουρόχρωμα λουλούδια για την αυλή σου

Μαύρα τριαντάφυλλα

Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο όμορφα είναι τα μαύρα τριαντάφυλλα. Σκέψου πως εμένα δε μου αρέσουν και όμως αυτή η σπάνια ποικιλία με ξετρελαίνει. Έχουν κάτι μαγικό και μοναδικό που θα στολίσουν τον κήπο σου με μια υπέροχη μελαγχολία.

Μαύρες τουλίπες

Μπορείς να την φυτέψεις από τώρα και να απολαύσεις τα σκούρα μωβ χρώματα της τον Απρίλιο και όλο το καλοκαίρι. Η βασίλισσα της νύχτας όπως την ονομάζουν θα σε μαγέψει με αυτό το γλυκό της χρώμα και δε θα θέλεις να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της.

Μαύρη μολόχα

Η μαύρη δένδρο-μολόχα είναι αναρριχητικό λουλούδι και μπορεί να φτάσει και τα 2 μέρα αν έχει το κατάλληλο έδαφος να ανθίσει- βρεγμένο έδαφος και σημείο που χτυπά ο ήλιος. Με το που γεμίσει τον τόπο θα δεις πόσο επιβλητικό και πανέμορφο φυτό μπορεί να γίνει.

Μαύρα κρίνα

Αν δεν μαγευτείς από την μαύρη- βυσσινί απόχρωση των κρίνων, τότε δεν ξέρω τι θα σε συγκινήσει περισσότερο σε αυτή τη ζωή. Μιλάμε για μια άλλη όψη των κρίνων όπου τα λευκά κρίνα πραγματικά χάνουν στη σύγκριση. Βάλτα στον κήπο σου και θα με θυμηθείς.

Μαύροι πανσέδες

Μαύρους πανσέδες θυμάμαι είχε πάντα η γιαγιά στην αυλή στο χωριό. Ανάμεσα στις πολύχρωμες βουκαμβίλιες, υπήρχε και μια γλάστρα με μαύρους πανσέδες. Αυτό το βαθύ μελανό τους χρώμα και το χαριτωμένο σχήμα φύλλων, μαγνήτιζε το βλέμμα μου κάθε φορά. Άσε που οι πανσέδες δεν είναι και ιδιαίτερα απαιτητικό λουλούδι στην φροντίδα του.

Κενταυριά

Μπορεί να σου μοιάζει με πολύ όμορφο γαϊδουράγκαθο και αυτό ίσως συμβαίνει γιατί είναι κυρίως λουλούδι του χωραφιού. Όμως είναι τόσο λυγερόκορμο που οι πεταλούδες το αγαπούν και μαζεύονται γύρω του. Αν σου αρέσουν οι πεταλούδες πολύ, τότε γέμισε τον κήπο σου με κενταυριά.

Λουλούδι νυχτερίδα

Πανέμορφο λουλούδι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό- εκτός αν συχνάζεις σε φυτώρια. Το λουλούδι νυχτερίδα έχει ένα μαύρο-βυσσινί χρώμα και σχήμα που όπως λέει και το όνομα του μοιάζει σε νυχτερίδα. Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες βάλε το λουλούδι νυχτερίδα στον κήπο σου.

Μαύρη πετούνια

Η μαύρη πετούνια είναι το λεγόμενο black velvet- μαύρο βελούδο. Φύλλα τόσο απαλά και ένα βαθύ μωβ χρώμα που ερωτεύεσαι. Φύτεψε τώρα που είναι ακόμα νωρίς στην άνοιξη και απόλαυσε την πλήρως ανθισμένη μέσα στους επόμενους μήνες. Θα κλέψει τις παραστάσεις.

Μαύρο γρασίδι

Ολοκλήρωσε το γκοθ στιλ του κήπου σου βάζοντας και λίγο μαύρο γρασίδι. Θα είναι αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο που θα έχει ο κήπος σου και θα ξεχωρίζει. Το μαύρο γρασίδι ψηλώνει πολύ, οπότε αν έχεις σημεία που θέλεις κάπως να ομορφύνεις το μαύρο γρασίδι μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.

Πηγή: exypnes-idees.gr